Tredje teppe endelig ferdig til quilting!

Post image for Tredje teppe endelig ferdig til quilting!

by Bente Vold Klausen on 13. februar 2012

in Kunst,Quilting

Da er jeg endelig kommet til et viktig delmål – alle 3 tepper i kjempeformat er nå ferdige for quilting. Og det begynner jeg med i morgen tidlig hos Tonequilten i Halden.

Det blir utrolig spennende å finne ut om det fungerer slik jeg har tenkt meg. Og skremmende! Jeg har jo aldri brukt en stor longarm maskin før og selv om jeg er dreven på frihåndsquilting, er det jo en litt annen teknikk. Jeg satser på at det går bra likevel, men regner med at noe øvelse må til.

Teppene skal quiltes på tykke isolasjonsmatter – slike man bruker til å isolere biler for støy med. De er over 1 cm tykke og ganske stive, og derfor er det ikke bare størrelsen som gjør at jeg må ut av huset for å få de quiltet. I mindre format går det bra å quilte på dette materialet på min egen vanlige symaskin, det har jeg sjekket ut, men 3,5 m langt og stivt teppe er umulig å håndtere på en vanlig symaskin.

Det siste teppet har blant annet savannelandskap med tre i solnedgang – nesten som elg i solnedgang! Jeg var litt redd for at det skulle bli for mye av en klisje, men lot det stå til og er fornøyd med resultatet. Nedenfor ser dere teppet vokse framover, fra grunnlaget med en collage til de forskjellige fasene med maling og trykking.
 

Share

{ 3 comments… read them below or add one }

BenteOO februar 13, 2012

Næhæ – så kult!
Ser fram til resultatet!

Svar

Edny Raknes Reiten februar 13, 2012

Dette blir veldig spennende og flott! Du er så kreativ;) Lykke til med quiltingen! Med dine quilteevner går det helt sikkert utmerket;)

Svar

Anne J februar 13, 2012

Disse tre teppene er det bare å bli andektig av…. kjempeflotte og spennende uttrykk! Det skal bli spennende å se hvordan det ferdige utttrykket blir med quiltingen i tillegg :)
Verdt et besøk i bilforretningen dette, selv om jeg bor langt unna !

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: